Nederlands English Deutsch Espanol
Home  // Waarom LBA?   

Waarom LBA?

Er zijn meerdere redenen om Levend Bloed Analyse (LBA) uit te laten voeren;

  • niet alleen indien u klachten heeft, maar zeker ook om klachten te voorkomen d.m.v. een halfjaarlijkse check. Zo kunt u uw vitaliteit blijven monitoren.
  • Indien u wel al klachten heeft, maar u de vinger er niet op kunt leggen.
  • Indien u wilt monitoren of uw bloed verbetert na behandeling(en).

Wat is een vrije-radicalen test?

Het grote verschil tussen de Levend Bloed Analyse (LBA) en de Vrije Radicalen Test (VRT) is het bloed: bij de LBA wordt er naar levend bloed gekeken (dus nog niet gestold) en bij de VRT kijken we naar gestold bloed. Dan wordt gekeken naar de vrije radicalen druk / celschade.

Vrije radicalen zijn agressieve moleculen of atomen. Het zijn giftige bijproducten van normale biochemische processen, die in te grote hoeveelheden worden geproduceerd onder invloed van o.a. (milieu)vervuiling, straling, alcohol, slechte voeding, etc. De vrije radicalen zijn oorzaak van schade in de cellen, weefsel en het hormonale systeem. Ze beïnvloeden ook diverse processen, bijv. de bloedstolling, en spelen een rol bij het ontstaan van diverse auto-immuunziekten (bijv. reuma, allergieën).

Hoe wordt de analyse uitgevoerd?

Via een vingerprik worden er wat bloeddruppels afgenomen en onder de microscoop bekeken. Het beeld wordt ook weergegeven op een TFT-TV scherm, dus u kunt uw eigen bloed uitvergroot zien!

Meer informatie

Voor meer informatie over Levend Bloed Analyse, klik hier


© 2023 Healthy Balance Almere | Disclaimer | Powered by Streamless 7.8.13